WéZsé

Most volt elég!

2014. december 15. 12:51 - Wintermantel Zsolt

Napok óta terjednek különböző hírek a Homoktövis természetvédelmi területen történt szörnyűséges állatkínzással kapcsolatban. Abban az ügyben egyelőre folyik a nyomozás ismeretlen tettes ellen. A napokban azonban nagyon is kézzelfogható, nagyon is ismert tettes hajított ki egy ártatlan kiskutyát a kilencedik emeletről.



Újpest elkötelezett híve az állatvédelemnek, a város polgármestereként pedig úgy érzem, kötelességem azt mondani: elég volt. Újpest Önkormányzata zéró toleranciát hirdet az állatkínzással kapcsolatban, felhívom az illetékes kerületi hatóságok figyelmét, hogy ezt a jogszabályok adta keretek között maradéktalanul érvényesítsék.

Kérem az Állatmentő Liga, az Állatvédelmi járőrszolgálat tagjait, támogatóit, önkénteseit, hogy továbbra is segítsék Újpest állatvédelem terén kifejtett erőfeszítéseit.

Én, a magam részéről javasolni fogom, hogy duplázzuk meg az Állatvédelmi Járőrszolgálat támogatását.

A bíróságok munkájába senkinek nincs joga beleszólni, ám hasznosnak tartanám, ha a bírák a jövőben szintén átéreznék e cselekedetek súlyát, és a jogszabályok szerint kiszabható legmagasabb büntetéssel sújtanák azokat, akik védtelen állatok ellen követnek el ilyen gaztetteket. Mert aki egy állatot képes bántani, az képes lehet a nála gyengébb embert is.

Kérem az újpestieket, hogy civilként, a közösség tagjaiként csatlakozzanak a város állatkínzás elleni harcához.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wezse.blog.hu/api/trackback/id/tr836984637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása