WéZsé

Tisztelt 444! Kedves hentes!

2015. március 20. 19:59 - Wintermantel Zsolt

hentes.jpg

(fotó:mandiner.hu)

A minap megosztottam egy képet a Facebook oldalamon, amely szerint a március 22-től vasárnaponként is nyitva tartó Újpesti Piac egyik hentese költői módját találta meg a marketingnek. Még a 444 is beszámolt róla. Nem akkor, amikor, hanem inkább csak úgy-ahogy. A kommentek között viszont viccesek is voltak, leszámítva a szokásos arctalan gyalázkodókat.

Sokat nevettem a cikk alatti kommentelők humorán. A költészet iránti szeretet, és a humor tényleg a magyar ember legjobb tulajdonságai közé tartozik. Voltak persze jópáran, akik elküldtek ide-oda. A legfinomabb templomba küldött, a durvábbak egy jóval kevésbé kellemes helyre. 

A hentes is kapott sajnos, pedig ő aztán tényleg semmiről nem tehet.

Csak a tisztánlátás kedvéért: az történt, hogy az újpesti képviselő-testület nemcsak az árusok, de a vásárlók kérését is figyelembe véve úgy döntött, hogy a törvény adta lehetőséggel élve, a jövőben vasárnap is nyitva tarthatnak a piaci kereskedők. Sőt, az eddig csak szombatonként nyitva tartó és három hónapos várólistával működő Piac Placc is kétnapos lesz március 22-től. Na, hát ezért is kaptam a fejemre, első körben néhány kofától, akik azt hitték, kötelező kinyitniuk, és akkor ugrott a szabad vasárnap. Ők persze hamar megnyugodtak, hiszen a döntés, csak a lehetőséget teremti meg, az eddigi szigorú tiltástól gyökeresen eltérve. Ha nem akarnak tehát, nem nyitnak ki.

Most meg szegény Kedves Hentes kapott hideget-meleget, mert "megversintette", hogy a jövőben vasárnap is kapható nála friss hús. Sőt - mert sokan megemlítették példaként - a többi árusnál, akár villanykörte, meg felmosórongy is. A versike szerintem jópofa. A hozzászólók egy része szerint nem, de ez így van jól.

Azok a reakciók viszont, amelyek szintén versben születtek, még ha néhol túl indulatos kifejezésekkel is, megmutatták, hogy a kritikát is érdemesebb inkább humorral megközelíteni, mint indulattal. Egy csokorba gyűjtve őket, önálló "ballada"-ként meg is osztom mindenkivel, hangsúlyozva, hogy egyetlen sor sem tőlem származik, és a durvább részek tartalmával semmilyen közösséget nem tudok vállalni. Törtem is a fejem, hogy ez utóbbiakat kihagyom, de az internetes folklórról készített pillanatfelvétel úgy nem lenne teljes.

Íme tehát a "verbálmémek" egy csokorba szedve. :)


"Ne búsuljon, ha vasárnap zárva lesz a Tesco,
nem lesz a sonka miatt idegőrlő feszkó.

Ne búsuljon, ha vasárnap égett ki az izzó,
az újpesti hentesnél úgyis friss a disznó.

Eddig se a plázában vettem karajt vasárnap,
dugja fel a disznócsülköt, jó esetben magának.

Cseszheted te kedves hentes a vasárnapi növekményt
Hisz a magyar a templomban dicsőíti a Semjént.

Elhiszed azt, hogy neked majd nem szegik a nyakadat?
Különadót szánnak annak, ki holtan árul madarat!

Nem búsulok kedves Hentes, köszönöm a tippet,
a hangulatos versikéért kapjál mondjuk trippert."

 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wezse.blog.hu/api/trackback/id/tr607286051

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Wintermantel Zsolt: Tisztelt 444! Kedves hentes! 2015.03.21. 15:52:01

Csak a tisztánlátás kedvéért: az történt, hogy az újpesti képviselő-testület nemcsak az árusok, de a vásárlók kérését is figyelembe véve úgy döntött, hogy a törvény adta lehetőséggel élve, a jövőben vasárnap is nyitva tarthatnak a piaci kereskedők.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása