WéZsé

Tavaszi nyitány

2015. április 24. 15:57 - Wintermantel Zsolt

_mg_9474.JPGMár a múlt héten elkezdtem írni egy posztot, mert úgy éreztem muszáj kiírnom magamból, és megmutatni mindenkinek azt a szépséget és örömet, amit a ragyogó napsütés, a zöldülő természet, a nyíló virágok és a cirógatóan langyos levegő okozott, Újpest utcáit róva. Aztán közbejött egy hidegfront és megcsúszott a tavaszt éltető írás. Persze jöhet hideg, lehet három napig újra tél, a természet rendje visszafordíthatatlan - tavasz van, nyakunkon a nyár... És a rendezvényszezon :)

(Fotók: Várai Mihály)

 

 

Ha jobban belegondolok, a következő időszakban nem is lesz olyan hétvége, amikor ne lenne valamilyen izgalmas, családi, városi program. Kezdjük mindjárt holnap, azaz április 25-én a már hagyományos szezonnyitó Sportpartyval, a Tábor utcában. tavaszi-sportparty2015_440.jpgmajalis2015_plakat_440w.jpg

Aztán elsején Majális a Semsey Parkban, Balázs Fecóval, május 9-én meg horgászni mehetünk a Csömöri tóhoz, az idei horgászversenyre. Amikor kipihentük magunkat a munkahelyünkön :), már készíthetjük is a sportcuccot, mert 16-án Futó- és Kerékpárosfesztivál (na és persze "Kápnap" ezúttal meglepetésvendéggel), hogy alig négy nappal később ismét a sport legyen a fókuszban. 

kapnap2015_plakat_440w.jpg

Idén május 20-án lesz a Kihívás Napja, amelyen Újpest immár kétszer nyerte el a Legsportosabb Város kitüntető címet. Szerintem idén is miénk lesz a trófea. Ehhez persze az kell, hogy mindenki kivegye a részét a feladatból. Bár ezt felesleges leírnom, Újpesten ezzel soha nem volt probléma.

csaladinap.jpg

A májust a szintén hagyományos Családi Nap zárja, 30-án, a szokott helyszínen, a Víztorony tövében.

Most azonban koncentráljunk a Tavaszi Sportpartira, különösen a hagyományos főzőversenyre. Az idei feladat a tökéletes(nél is jobb) babgulyás elkészítése lesz, természetesen bográcsban. Ezzel kapcsolatban egyébként némi vitát is folytattunk szűkebb körben. Én ugyanis állítom, hogy a tökéletes babgulyás elképzelhetetlen kolbász nélkül. Mások meg letorkolltak, hogy a babgulyásba egyáltalán nem kell kolbász. Tekintsünk el az országban egyébként is eluralkodott fine dining gasztromániától, és szögezzük le: kolbász mindenbe kell :) Vagy nem?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wezse.blog.hu/api/trackback/id/tr647394884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása