WéZsé

Időgép: ő nyerte a Konyhafőnök-öt (SPOILER!!!)

2016. november 11. 17:10 - Wintermantel Zsolt

A Life.hu kicsit elsiette az ENTER nyomkodását. Délután fél ötkor már feltették (kb két percig) a Konyhafőnök idei évadának nyerteséről szóló cikkeket. Én meg pont láttam. Kattints, ha nem félsz a spoilertől, és tényleg akarod előre tudni az eredményt. :)

Tovább
Szólj hozzá!

Tények, puszta tények

2016. szeptember 08. 09:18 - Wintermantel Zsolt

bajnokok_1.jpgAz utóbbi napokban reflektorfénybe került az újpesti tömegsport és szabadidősport helyzete.
Főleg az élsport támogatásával szembe állítva. Őszintén lehetünk büszkék erre - annak ellenére is, hogy a városunkat nem ismerő, messziről jött emberek ezúttal valóban azt mondanak, amit akarnak.

Tovább
1 komment

Minden pirosfehérzöld

2016. június 09. 12:11 - Wintermantel Zsolt

Végre, van egy közös ügyünk!

france2016.jpg

Abban az évben születtem, amikor a magyar válogatott utoljára szerepelt EB-n. És épp nyolcadikos voltam, amikor utoljára jártunk világbajnokságon. Nekem nem lehettek élményeim arról, hogy milyen az, amikor az ember kontinensviadalon szurkolhat az országának. Eddig. Egész generációk számára történelmi idők ezek. Az én generációm számára különösen.

Tovább
Szólj hozzá!

CSI: Újpest

2016. április 29. 20:39 - Wintermantel Zsolt

Egy rejtélyes tömegsír

20160425_195820.jpgJól halad az új piac építése. Ehhez kapcsolódó feladat a Szt. István tér épületeinek hőellátását szolgáló, szennyvíz hulladékhő hasznosító központ építése is. Kevésbé cirkalmasan fogalmazva, a Városháza közvetlen szomszédságában föld alatti hővezetéket építenek. Aki járt arra mostanában, láthatja is az épület déli oldalát csaknem körbefutó árkot. Ebben az árokban akadtak a kivitelező munkások emberi maradványokra. A hivatalos tájékoztatás szerint "a beruházás megkezdését megelőzően, 2013. évben készíttetett régészeti örökségvédelmi hatástanulmány alapján, a területen és környékén régészeti lelőhely nem ismert, és nem is feltételezhető, így valószínűsíthetően egy világháborús tömegsírt talált a kivitelező." Azóta eltelt néhány nap, előkerült néhány újabb lelet, csak az nem egészen világos, hogy kerültek oda a holttestek.

Tovább
1 komment

Gumifal és bontott csirke...

2016. március 04. 12:08 - Wintermantel Zsolt

...avagy a piac nem csak vásárlásra jó

8020_piac_latvany2_felulnezet.jpgHetek óta böngészem a világhálót, és osztok meg érdekességeket különleges piacokról a világ minden tájáról. Piaclázban égek - szoktam mondani, ami nem csoda, hisz Újpest ismét nagy horderejű változás előtt áll: a város "középpontja" (nem geometriai, "csak" szociológiai értelemben) gyökeresen átalakul. A piac új épülettel, hatalmas nyílt terekkel és közösségi funkciókkal bővül. Ilyenkor pedig az ember - különösen döntéshozóként - elgondolkodik azon, mit jelent majd ez Újpest, szűkebben pedig a saját életében.

Tovább
Szólj hozzá!

Csaltam menza-ügyben...

2015. november 26. 17:44 - Wintermantel Zsolt

...de csak egy kicsit :)

kaposztas_paszuly-1_1.jpgTudom, nem volt szép tőlem. Szerintem majd kapom is az osztást, hogy átvertem a szülőket. Meg, hogy oda a Mátyás király imázs. Csakhogy Mátyás király nem csak álruhás volt, de közismerten igazságos is. Az igazság pedig az, hogy menza ügyben nagyon sok az előítélet (a jogos kritikák mellett persze). Itt van ez az étel, amelyet tegnap posztoltam a Facebookra, azzal a kérdéssel, hogy a követőim megennék-e? Összeszedtem néhány választ, és a tanulságot is levontam :)

Tovább
1 komment

Kedves menzanaplóm! UPDATE!

2015. november 16. 10:59 - Wintermantel Zsolt

12243470_10153687527409437_1982476276593644246_n.jpgEz a menzás sztori nem hagyott nyugodni. Ahogy több kollégámat sem. A Facebookon kialakult ádáz vita hatására úgy döntöttem: személyesen tapasztalom meg a megújult iskolai kosztot. Névtelenül, titokban, épp, hogy nem álruhában, mint Mátyás király. A tapasztalatokról, élményekről pedig naplót írtam. Az elmúlt hetekben azért én is belenéztem a "Konyhafőnök"-be, így igyekeztem elkerülni az óhatatlanul rám (és a fél országra) ragadt szakzsargont, és nem telepakolni a bejegyzést pörzsanyaggal, textúrával, újragondolással, vagy túl- illetve alulkészültséggel. :) Íme tehát az én kedves naplóm, és az egy hetes menzatúra története.

Tovább
48 komment

Halloween-i tökfejségek

2015. október 31. 12:28 - Wintermantel Zsolt

12186518_828838930566929_8351579300662931042_o.jpgMa van Halloween napja. Vagyis inkább estéje, mert ez az ünnep a sötétséghez, a tűzhöz kapcsolódik. Akárcsak Szent Iván éjszakája. Egyre többször olvasom az utóbbi napokban, hogy sokan felháborodnak az új szokás miatt. Pedig szerintem ez butaság, mert a töklámpásos, maszkos, bulis Halloween egyáltalán nem újkeletű dolog. És még csak nem is olyan nagyon távoli a Mindenszentek keresztény ünnepétől. Sőt.

Tovább
Szólj hozzá!

Az étel sója...

2015. október 26. 21:08 - Wintermantel Zsolt

...avagy mit kezdjünk a menzareformmal?

menza1.jpgNemrég azon tanakodtam a Facebook-on, vajon mit kellene tennünk nekünk, szülőknek, és nekünk politikusoknak, hogy a menzareform okozta hirtelen "sokkot" átvészeljük, és kitaláljunk valami olyan megoldást, ami megőrzi a közétkeztetési szabályok kétségtelenül jó szándékú, s hasznos törekvését, és még ehető is. Mert jelenleg az a helyzet, hogy hiába egészséges az étel, ha a gyerek nem eszi meg, éhesen megy haza és otthon kétpofára falja a "házi kosztot". Persze, egyszerű lenne olcsó politikai tőkét kovácsolgatni ebből az ügyből, ahogy sokan meg is kísérelték a napokban, én mégis inkább a megoldáskeresés, nem az elutasítás híve vagyok.

Tovább
1 komment