WéZsé

Ha van törzshelyed, az ajándék!

2019. július 12. 15:56 - Wintermantel Zsolt

picsart_07-12-11_27_31.jpg

Furcsa, de néha egy rosszakaratú megnyilatkozás döbbenti rá az embert, hogy micsoda érték birtokában van.

Tovább
Szólj hozzá!

Újpest 5,5 milliárd támogatást szerzett az EU-tól

2019. február 06. 14:28 - Wintermantel Zsolt

sztk_napelem_dsc0407_foto_svajer_barbara.JPGMagyarország 2004-ben vált az Európai Unió teljes jogú tagjává. Három év elteltével, az akkor következő költségvetési ciklusban már ennek megfelelő uniós támogatásokra voltunk jogosultak, amelyeket többféle célra, pályázati úton lehetett elnyerni. Újpest a kezdetektől pályázott ezekre a forrásokra, és az azóta eltelt időben csaknem 5,5 milliárd forintot fordíthattunk a város fejlesztésére, jobbá, élhetőbbé tételére.

Tovább
Szólj hozzá!

Manczi, maga nem jól viseli magát!

2018. december 05. 11:10 - Wintermantel Zsolt

Egy sort sem ír Újpestről, pedig lenne mit

piac_montazs.jpgNem olvasható az aláírás, legalábbis én nem tudom kisilabizálni a kétségbeesett udvarló nevét, de tény, hogy Manczi a korabeli Újpesten nem viselte jól magát. Nem írt, nem is jelentkezett, így az epekedő szerelmeshez nem jutottak el a hírek Újpestről. Pedig Manczinak lett volna mit mesélni.

Tovább
Szólj hozzá!

Lássunk tisztán metró-ügyben!

2018. november 13. 13:39 - Wintermantel Zsolt

intermodalis_csomopont_latvany_02.jpg

Tele van a hazai internetes és egyéb sajtó azzal a hírrel, hogy végre megépül az M3 metró meghosszabbítása Káposztásmegyerig. Mint a méhkas zúdult fel a közvélemény, pro- és kontra egyaránt. Pedig a hírek ebben az esetben nem fedik a valóságot. Ezt egyébként bárki beláthatja, aki megnézi a mostani hírekben szereplő számokat. Na, de mi is akkor az igazság M3-ügyben?

Tovább
1 komment

Sz@rból várat

2018. szeptember 24. 16:40 - Wintermantel Zsolt

haj_76270_k.jpg"Augusztus 24. óta várja a vásárlókat az új Újpesti Piac. Napra pontosan egy hónapja. Ez az idő nem elég arra, hogy mérleget vonjunk, arra viszont igen, hogy összegezzük a legelső tapasztalatokat. Az biztos, hogy Újpest olyasmivel gazdagodott, aminek alig akad párja az országban. Ráadásul ezek nem is látható dolgok, hanem a közönség számára láthatatlanok, de nagyon is léteznek. A mi piacunk ugyanis a jövőnek épült."

Tovább
Szólj hozzá!

Amikor lefejeltem Kádár Jánost...

2018. április 26. 07:18 - Wintermantel Zsolt

Polgári családba születtem, polgári erkölcsökkel egy nagyon nem polgári világba. Gyermekkoromat a Belváros kellős közepén töltöttem. Annyira a közepén, hogy még biciklizni is a Kossuth téren tanultam meg. Amikor az Echo TV megkeresett, hogy portréfilmet forgatnának rólam, nem hittem, hogy majd lesz olyan pillanat, amikor elérzékenyülök...

 

Tovább
Szólj hozzá!

Újpest, Halott utca '78

2017. június 27. 07:58 - Wintermantel Zsolt

retro4.jpgA hétvégén az M3-ra kapcsoltam. Nem különleges dolog ez, gyakran nézem ezt az adót, hisz az MTVA igenis hoz, hozott létre értékeket. Például az M3 csatornát, ahol a hazai televíziózásból kiveszettnek tűnt, de fájóan hiányzó egykori minőségi műsorok kapnak újra lehetőséget. Most éppen a Vakáció a Halott utcában című ifjúsági film. Gyerekkoromban láttam utoljára, ezért persze, hogy különleges érzésekkel ültem le a TV elé. Egészen másmilyen érzéseket kaptam, mint amire számítottam.

Tovább
14 komment

Több kifogás nincs

2017. május 22. 12:06 - Wintermantel Zsolt

Az elmúlt néhány év margójára. Szubjektív nemelemzés.

ufc2.jpgMikor idejött, sokat segítettem a belga tulajnak. Beilleszkedni, eligazodni, kapcsolatot teremteni. Többet is, mint egy magánvállalkozónak kellene. Talán nincs is olyan magánvállalkozó, akinek ügyét ennyire figyelemmel kísértem, segítettem volna. De hát mégiscsak az Újpestről volt szó.

Tovább
Szólj hozzá!