WéZsé

Amikor lefejeltem Kádár Jánost...

2018. április 26. 07:18 - Wintermantel Zsolt

Polgári családba születtem, polgári erkölcsökkel egy nagyon nem polgári világba. Gyermekkoromat a Belváros kellős közepén töltöttem. Annyira a közepén, hogy még biciklizni is a Kossuth téren tanultam meg. Amikor az Echo TV megkeresett, hogy portréfilmet forgatnának rólam, nem hittem, hogy majd lesz olyan pillanat, amikor elérzékenyülök...

 

Tovább
Szólj hozzá!

Újpest, Halott utca '78

2017. június 27. 07:58 - Wintermantel Zsolt

retro4.jpgA hétvégén az M3-ra kapcsoltam. Nem különleges dolog ez, gyakran nézem ezt az adót, hisz az MTVA igenis hoz, hozott létre értékeket. Például az M3 csatornát, ahol a hazai televíziózásból kiveszettnek tűnt, de fájóan hiányzó egykori minőségi műsorok kapnak újra lehetőséget. Most éppen a Vakáció a Halott utcában című ifjúsági film. Gyerekkoromban láttam utoljára, ezért persze, hogy különleges érzésekkel ültem le a TV elé. Egészen másmilyen érzéseket kaptam, mint amire számítottam.

Tovább
15 komment

Több kifogás nincs

2017. május 22. 12:06 - Wintermantel Zsolt

Az elmúlt néhány év margójára. Szubjektív nemelemzés.

ufc2.jpgMikor idejött, sokat segítettem a belga tulajnak. Beilleszkedni, eligazodni, kapcsolatot teremteni. Többet is, mint egy magánvállalkozónak kellene. Talán nincs is olyan magánvállalkozó, akinek ügyét ennyire figyelemmel kísértem, segítettem volna. De hát mégiscsak az Újpestről volt szó.

Tovább
Szólj hozzá!

Tiltsuk be a szilveszteri tűzijátékot?

2017. január 05. 14:02 - Wintermantel Zsolt

pyrodog.jpgMinden évben, Szilveszter környékén előkerül, és napokig, hetekig vita tárgya az éjféli petárdázás, tűzijátékozás. Sokakat szórakoztat, sokakat zavar. Elsősorban azokat, akik kisállatot tartanak. A helyzet az, hogy mindkét félnek igaza van. És mindkét fél a legdrasztikusabb eszközökkel akarja megvédeni az igazát. A legfrissebb, hogy már petícióval akarják elérni a szilveszteri "pirózás" betiltását. A szilveszteri tűzijátékozás egyébként viszonylag egyszerűen betiltható lenne. De egyszerűen nem tiltható be.

Tovább
7 komment

Tények, puszta tények

2016. szeptember 08. 09:18 - Wintermantel Zsolt

bajnokok_1.jpgAz utóbbi napokban reflektorfénybe került az újpesti tömegsport és szabadidősport helyzete.
Főleg az élsport támogatásával szembe állítva. Őszintén lehetünk büszkék erre - annak ellenére is, hogy a városunkat nem ismerő, messziről jött emberek ezúttal valóban azt mondanak, amit akarnak.

Tovább
1 komment

Minden pirosfehérzöld

2016. június 09. 12:11 - Wintermantel Zsolt

Végre, van egy közös ügyünk!

france2016.jpg

Abban az évben születtem, amikor a magyar válogatott utoljára szerepelt EB-n. És épp nyolcadikos voltam, amikor utoljára jártunk világbajnokságon. Nekem nem lehettek élményeim arról, hogy milyen az, amikor az ember kontinensviadalon szurkolhat az országának. Eddig. Egész generációk számára történelmi idők ezek. Az én generációm számára különösen.

Tovább
Szólj hozzá!

CSI: Újpest

2016. április 29. 20:39 - Wintermantel Zsolt

Egy rejtélyes tömegsír

20160425_195820.jpgJól halad az új piac építése. Ehhez kapcsolódó feladat a Szt. István tér épületeinek hőellátását szolgáló, szennyvíz hulladékhő hasznosító központ építése is. Kevésbé cirkalmasan fogalmazva, a Városháza közvetlen szomszédságában föld alatti hővezetéket építenek. Aki járt arra mostanában, láthatja is az épület déli oldalát csaknem körbefutó árkot. Ebben az árokban akadtak a kivitelező munkások emberi maradványokra. A hivatalos tájékoztatás szerint "a beruházás megkezdését megelőzően, 2013. évben készíttetett régészeti örökségvédelmi hatástanulmány alapján, a területen és környékén régészeti lelőhely nem ismert, és nem is feltételezhető, így valószínűsíthetően egy világháborús tömegsírt talált a kivitelező." Azóta eltelt néhány nap, előkerült néhány újabb lelet, csak az nem egészen világos, hogy kerültek oda a holttestek.

Tovább
1 komment