WéZsé

Újpest 5,5 milliárd támogatást szerzett az EU-tól

2019. február 06. 14:28 - Wintermantel Zsolt

sztk_napelem_dsc0407_foto_svajer_barbara.JPGMagyarország 2004-ben vált az Európai Unió teljes jogú tagjává. Három év elteltével, az akkor következő költségvetési ciklusban már ennek megfelelő uniós támogatásokra voltunk jogosultak, amelyeket többféle célra, pályázati úton lehetett elnyerni. Újpest a kezdetektől pályázott ezekre a forrásokra, és az azóta eltelt időben csaknem 5,5 milliárd forintot fordíthattunk a város fejlesztésére, jobbá, élhetőbbé tételére.

Felsorolni is nehéz lenne részletesen mi mindent fejlesztettünk, de a forrásokat hat nagy területre költöttük:
  • Oktatás/kultúra,
  • Épületfelújítás, energiahatékonyság, megújuló energia
  • Szervezetfejlesztés
  • Esélyegyenlőség/szociális és biztonsági ügyek
  • Közlekedés és
  • Településfejlesztés

Ezek között olyan projektek is szerepelnek, mint az "Újpest Kapuja" térségmegújítási és városrehabilitációs projekt, amelyre 2 milliárd (!) forintot kapott a város, vagy a szakrendelő energetikai korszerűsítése mintegy 330 milliós támogatással, de szerepel a listán számos iskola, óvoda és bölcsőde fejlesztése is, csaknem félmilliárd forintos támogatási értékben. Összevetve, és arányosítva a 2010 előtti, és az az utáni időszakot, az is jól látszik, hogy az elmúlt nyolc évben másfélszer több forrást szereztünk Újpestnek, mint előtte (a korábbi, átlag 370 millió helyett 540 millió).
eutam-2_1.jpg
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wezse.blog.hu/api/trackback/id/tr4414610272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása