WéZsé

Újpest, a jó arcú város

2015. június 04. 18:32 - Wintermantel Zsolt

arcok_ok_14.jpgSzámos dolog van, amire igazán büszke vagyok Újpesten, de van köztük egy olyan, ami még különlegességnek is számít. Pedig eleinte nem is rajongtam az ötletért. Ma már azonban elképzelni sem tudom az őszt Újpest Arca választás nélkül.

Bevallom férfiasan, amikor először felvetődött az Újpest Arca választás ötlete, nagyon féltem attól, hogy elfecséreljük az energiát, Újpest lelkesedését egy sablonos szépségverseny kedvéért. Az persze világos célom volt, hogy fiatalítsunk, tegyük pezsgőbbé Újpestet, csak éppen láttam a veszélyeket is. Mint kiderült, alaptalanok voltak a félelmeim. Már csak azért is, mert egyáltalán nem szépségversenyről van szó. Legalábbis  a szó klasszikus értelmében nem. Az Újpest Arca választás inkább a talpraesettségről, az észről, a vagányságról, a lendületességről, egyszóval: az újpestiségről szól. Hogy emellett az újpesti lányok még szépek is? Naná, hisz újpestiek :)

arc_12_adrienn.JPG

Tátrai Adrienn Mercédesz, Újpest 2012-es arca vívásban is kipróbálta magát.

 

2011-ben Újpest megválasztotta a város hivatalos arcait. Azért többes számban, mert valójában hárman vannak. Egy (kis)fiú, egy (kis)lány és egy nagylány. Eleinte nagyfiú kategóriában is hirdettünk versenyt, de a srácok már csak életkoruknál fogva sem tolongtak a jelentkezésnél. Lányoknál ez az életkor (15-20) pont az az időszak, amikor próbálgatják önmagukat, elkezdenek érdeklődni a külsőségek iránt, kezd fontossá válni számukra mások véleménye. Elsősorban az elismerő vélemény természetesen. Nem egy sikeres modell karrierje kezdődött ebben a korban. A fiúk viszont épp ellenkezőleg működnek. Tiniként ugyan büszkén kihúzzák magukat, mint a fajdkakasok, és persze feszítenek a csajok előtt, de a nagyközönség előtt valójában szégyenlősek. Így hát hamar ki is hagytuk ezt a kategóriát.

A másik három korosztály azonban minden évben lelkesen vág neki a megmérettetésnek. Nem csoda, hiszen a tét nem csekély. A győztesek egy éven keresztül viselik az Újpest arca címet, ami azt is jelenti, amit. Ők a város arcai, ők reprezentálják Újpestet, velük találkozunk a plakátokon, szórólapokon, rendezvényeken.

 

Idén ötödik alkalommal választ a város hivatalos hostot és hostesseket (a szó legnemesebb, vendéglátó személy értelmében). Idén ötödik alkalommal várják a szervezők a jelentkezéseket, hogy a 2011-es győztesek, Klaudia, Krisztián és Zsófi által megnyitott sort folytassák az idei győztesekkel. Apropó Zsófi: ő az, akivel a legtöbbet találkozhattak az Újpestiek, arca még ma is ott szépíti a szórólapokat, hirdetéseket, vagy például az Újpest márkabolt standjait a rendezvényeken. Annak idején még az országos sajtó is felkapta (na persze, mert maga a verseny is különlegességnek számít mind a mai napig). Akkoriban Zsófi elmondta, hogy rendezvényszervező, műsorvezető szeretne lenni. Nos, ezt például Újpest részben valóra váltotta számára, hiszen ma már ő foglalkozik a városunk rendezvényeinek megálmodásával, és lebonyolításával. Például az idei Újpest Arca választással is.

cseriti.jpg

Újpest arcai a jótékonyságból is kiveszik részüket. A képen látható kéz az épp az Újpesti Cseriti rendezvényén dolgozó Gabaj Zsófihoz tartozik :)

 

Persze nem csak Zsófi futott be szép pályát. Társa, a szintén 2011-ben újpest arcának választott Illés Klaudia például táncol és számos könnyűzenei klipben szerepelt már, így láthattuk őt például Patai Anna, vagy BLR oldalán. Tátrai Merci 2012 óta - amikor a város háziasszonya lett - joghallgató lett, és nem mellesleg énekel is. Nem lenne igazán újpesti a város arca, ha nem lenne köze a focihoz. A 2012-ben megválasztott Takács Márk is focizik, a 2013-as "évjáratú" Sztojka Dominik pedig egyenesen az UTE csapatát erősíti.

A minap találkoztam Gabaj Zsófival, aki elmondta, hogy az idén megújítjuk a versenyt is. "Újpest folyamatosan változik, nekünk is tartanunk kell a lépést a fejlődéssel" - mondta, amikor megkérdeztem tőle, mi szükség a módosításra. Megnyugtatott, hogy a lényeg nem változik, csak a körítés. Frissebb, fiatalosabb, "korszerűbb" arculattal állnak idén a közönség elé, és a jelentkezésre, válogatásra azaz az egész vetélkedésre több idő jut azzal, hogy a döntő nem a Városnapok, hanem a Szüreti Mulatság programját színesíti majd, csaknem egy hónappal később. A korosztályok is módosultak valamelyest, de a lényeg továbbra is az: megtalálni azokat a szellemes, nyitott, megnyerő, talpraesett, tehetséges fiatalokat, akik a következő egy évben Újpest arcaiként jelenítik meg a várost a "külvilág" felé.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://wezse.blog.hu/api/trackback/id/tr177514384

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Amire Újpest büszke lehet... 2015.06.09. 05:43:29

Itt is megjelentek dicső kormányunk mocskolódó plakátjai. Tisztelt pógármesterünk vajon mit szól hozzá? Megtudni nem fogjuk, mert a cikis kérdésekre sohasem volt szokása érdemben válaszolni... egyszerűbb kitiltani a kellemetlen kérdéseket feltevő állam...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása